top of page
viVA Advocaten en Mediation Mediation

Mediation in Tilburg

Ontdek de meerwaarde van mediation in Tilburg. Als erkend Vfas-mediator en ervaren advocaat leiden wij jullie door het proces, waarbij we zowel juridische als emotionele aspecten aansnijden. Bespaar tijd, kosten en ontdek gezamenlijke oplossingen voor een soepele overgang.

Waarom kiezen voor Mediation?

Wij zijn jullie betrouwbare partner in het streven naar gezamenlijke overeenkomsten tijdens een scheiding in Tilburg. Als erkende Vfas-mediator zullen wij jullie door dit proces leiden. Naast onze rol als mediator zijn wij eveneens gespecialiseerde advocaten met diepgaande kennis van zowel de juridische als fiscale aspecten van scheidingen.

Waarom kiezen voor mediation in Tilburg? Mediation biedt een gestructureerde en empathische aanpak om conflicten op te lossen. Vanuit onze dubbele rol als advocaat-mediator kunnen wij niet alleen informeren over de juridische vraagstukken die aandacht verdienen, maar ook de mogelijke consequenties van jullie juridische keuzes verduidelijken. Wij staan klaar om met jullie te spreken over de emotionele aspecten van het proces en de meest effectieve benadering hiervoor te bespreken.

Ons doel is om jullie beiden te ondersteunen en adviseren, altijd met jullie gezamenlijke belangen voorop. Kies voor mediation in Tilburg en maak gebruik van professionele begeleiding die niet alleen juridische expertise biedt, maar ook oog heeft voor de menselijke aspecten van jullie scheiding.

Mediator Tilburg

Van afspraken naar gerechtelijke uitspraak

Bij Mediation in Tilburg begrijpen we dat een scheiding meer omvat dan alleen juridische overeenkomsten; het vereist ook emotionele verwerking in verschillende fasen. Onze begeleiding richt zich op het beëindigen van het huwelijk en het herdefiniëren van ouderlijke communicatie. We staan aan jullie zijde om te helpen bij het navigeren door deze nieuwe dynamiek en streven naar constructieve manieren van interactie.

De gezamenlijke afspraken worden zorgvuldig vastgelegd in een gedetailleerd scheidingsconvenant. Voor ouders met kinderen stellen we eveneens een helder ouderschapsplan op. Indien gewenst, zullen wij als advocaat een gezamenlijk verzoekschrift opstellen. Hierin wordt nauwkeurig beschreven wat is overeengekomen en wordt het juridisch onderbouwd om aan de rechter voor te leggen. Zo wordt de gerechtelijke uitspraak een exacte weerspiegeling van jullie wensen.

Ons doel is een soepele overgang van afspraken naar een gerechtelijke uitspraak, waarbij we de belangen van beide partijen centraal stellen. Kies voor Mediation in Nederland en doorloop dit proces op een professionele en empathische wijze. Wij zijn werkzaam in SittardMaastrichtHeerlenKerkradeRoermondValkenburgEindhovenVenloTilburg Beek, Landgraaf, Echt, Weert​ en omliggende regio's in Limburg!

Bespaar tijd en kosten: Alles geregeld, zonder te vechten.

Onder onze begeleiding in het mediationproces zullen jullie gezamenlijk overeenkomsten sluiten, waarbij wij zorgvuldig luisteren naar de wensen van beide partijen om maatwerk te bieden. De oplossingen die voortkomen uit dit proces zijn ontworpen om voor beide partijen aanvaardbaar te zijn, en we streven naar afspraken die zowel op korte als op lange termijn effectief zijn. In tegenstelling hiermee, wanneer jullie elk een afzonderlijke advocaat kiezen voor een rechtbankprocedure, zal de uitspraak zelden bevredigend zijn voor beiden. Bovendien biedt een gerechtelijke uitspraak vaak slechts een oplossing voor het specifieke moment.

In tegenstelling hiermee, wanneer jullie elk een afzonderlijke advocaat kiezen voor een rechtbankprocedure, zal de uitspraak zelden bevredigend zijn voor beiden. Bovendien biedt een gerechtelijke uitspraak vaak slechts een oplossing voor het specifieke moment.

Mediation toont aanzienlijk meer snelheid dan een traditionele echtscheidingsprocedure. Slechts enkele gesprekken zijn nodig om tot gezamenlijke afspraken te komen. Wij zullen alle benodigde documenten bij de rechtbank indienen, waarna de zaak schriftelijk wordt afgehandeld. In tegenstelling hiermee vergt een echtscheidingsprocedure veel meer tijd, waarbij advocaten uitgebreide processtukken moeten indienen binnen door de rechtbank vastgestelde termijnen, en vaak zijn er meerdere zittingen nodig.

Een bijkomend voordeel van mediation is dat jullie de kosten van de mediator kunnen delen. Aangezien de mediator voor beide partijen werkt, ontstaan er geen dubbele kosten. Dit maakt mediation niet alleen effectief maar ook kostenefficiënt voor alle betrokkenen.

Persoonlijke begeleiding voor u!

mediation kantoor Tilburg

Indien u de voorkeur geeft aan een andere aanpak dan mediation tijdens de scheidingsprocedure, kan ik ook fungeren als uw advocaat. We bespreken uw persoonlijke voorkeuren, waarna ik contact zal opnemen met de advocaat van uw partner. Als vFAS-advocaat streef ik er altijd naar om in eerste instantie gezamenlijk met de andere advocaat tot overeenstemming te komen. Vaak vindt er een gezamenlijke bespreking plaats, waarbij zowel beide advocaten als de betrokken partijen aanwezig zijn. Tijdens dit overleg behandelen we zowel de juridische als emotionele implicaties van de echtscheiding, waarbij uw belangen centraal blijven staan.

Indien we tot overeenstemming komen, zullen beide advocaten gezamenlijk het echtscheidingsconvenant (en eventueel het ouderschapsplan) opstellen. De rechtbankprocedure verloopt vervolgens volledig schriftelijk. Deze aanpak is niet alleen sneller, maar wordt vaak ook als aangenamer ervaren dan een procedure met tegenspraak, die vaak als een "vechtscheiding" wordt beleefd. In een tegenspraakprocedure worden veel documenten uitgewisseld door advocaten, en uiteindelijk moet de rechter een besluit nemen.

Klanten vertellen

review viVA Advocaten en Mediation

Vakkundigheid en betrouwbaar!

viVA Advocaten heeft mijn vertrouwen gewonnen door hun unieke aanpak. Tijdens mijn zaak voelde ik me begrepen en serieus genomen. Ze combineerden professionaliteit met een persoonlijke benadering, waardoor ik me op mijn gemak voelde. Hun toewijding aan kwaliteit en resultaat was duidelijk merkbaar. Dankzij hun inzet en expertise werd mijn zaak op een effectieve en rechtvaardige manier afgehandeld. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een betrokken advocatenkantoor.

Ons laatste nieuws

De laatste nieuwsfeitjes, publicaties en actualiteiten die jij moet weten!

Viva Advocatuur_Logo_DEF_Digitaal_Transparantt.png
bottom of page