top of page
viVA Advocaten en Mediation Mediation

Mediation in Heerlen

Verken de meerwaarde van mediation in Heerlen. Als erkend Vfas-mediator en ervaren advocaat leid ik jullie door het proces, waarbij ik zowel juridische als emotionele aspecten aansnijd. Bespaar tijd, geld en ontdek gezamenlijke oplossingen voor een vlotte overgang.

Waarom kiezen voor Mediation?

Wij zijn jullie vertrouwde partner in het streven naar gezamenlijke overeenkomsten tijdens een scheiding in Heerlen. Als erkende Vfas-mediator zal ik jullie door dit proces leiden. Naast mijn rol als mediator ben ik ook een gespecialiseerde advocaat met diepgaande kennis van zowel de juridische als fiscale aspecten van scheidingen.

Waarom kiezen voor mediation in Heerlen? Mediation biedt een gestructureerde en empathische aanpak om conflicten op te lossen. Vanuit mijn dubbele rol als advocaat-mediator kan ik niet alleen informeren over de juridische vraagstukken die aandacht verdienen, maar ook de mogelijke consequenties van jullie juridische keuzes verduidelijken. Ik sta klaar om met jullie te spreken over de emotionele aspecten van het proces en de meest effectieve benadering hiervoor te bespreken.

Mijn doel is om jullie beiden te ondersteunen en adviseren, altijd met jullie gezamenlijke belangen voorop. Kies voor mediation in Heerlen en maak gebruik van professionele begeleiding die niet alleen juridische expertise biedt, maar ook oog heeft voor de menselijke aspecten van jullie scheiding.

mediator in Heerlen

Van afspraken naar gerechtelijke uitspraak

Bij Mediation in Heerlen begrijpen we dat een scheiding niet alleen juridische afspraken omvat, maar ook emotionele verwerking in verschillende fasen vereist. Onze begeleiding richt zich niet alleen op het beëindigen van het huwelijk, maar ook op het herdefiniëren van ouderlijke communicatie. Wij assisteren jullie bij het navigeren door deze nieuwe dynamiek en werken samen aan constructieve manieren van interactie.

De gezamenlijke afspraken worden zorgvuldig vastgelegd in een gedetailleerd scheidingsconvenant, en voor ouders met kinderen stellen we een helder ouderschapsplan op. Als jullie ervoor kiezen, zal ik als advocaat een gezamenlijk verzoekschrift opstellen. Hierin wordt precies beschreven wat is overeengekomen en het wordt juridisch onderbouwd om aan de rechter voor te leggen. Zo wordt de gerechtelijke uitspraak een nauwkeurige weerspiegeling van jullie wensen.

Ons doel is een soepele overgang van afspraken naar een gerechtelijke uitspraak, waarbij we de belangen van beide partijen centraal stellen. Kies voor Mediation in Heerlen en doorloop dit proces op een professionele en empathische wijze. Wij bedienen ook Sittard, Maastricht, Kerkrade, Roermond, Valkenburg, Eindhoven, Venlo, Tilburg en omliggende regio's in Limburg!

Bespaar tijd en kosten: Alles geregeld, zonder te vechten.

In het mediationproces onder mijn begeleiding zullen jullie gezamenlijk afspraken maken, waarbij ik nauwlettend luister naar de wensen van beide partijen om maatwerk te leveren. De oplossingen die voortkomen uit dit proces zijn ontworpen om voor beide partijen acceptabel te zijn, en we streven naar afspraken die zowel op de korte als op de lange termijn effectief zijn.

In tegenstelling hiermee, wanneer jullie elk een aparte advocaat kiezen voor een rechtbankprocedure, zal de uitspraak zelden naar tevredenheid van beiden zijn. Bovendien biedt een gerechtelijke uitspraak vaak slechts een oplossing voor het specifieke moment.

Mediation toont aanzienlijk meer snelheid dan een traditionele echtscheidingsprocedure. Slechts enkele gesprekken zijn nodig om tot gezamenlijke afspraken te komen. Ik zal alle benodigde documenten bij de rechtbank indienen, waarna de zaak schriftelijk wordt afgehandeld. In tegenstelling hiermee vergt een echtscheidingsprocedure veel meer tijd, waarbij advocaten uitgebreide processtukken moeten indienen binnen door de rechtbank vastgestelde termijnen, en vaak zijn er meerdere zittingen nodig.

Een bijkomend voordeel van mediation is dat jullie de kosten van de mediator kunnen delen. Aangezien de mediator voor beide partijen werkt, ontstaan er geen dubbele kosten. Dit maakt mediation niet alleen effectief maar ook kostenefficiënt voor alle betrokkenen.

Persoonlijke begeleiding voor jou!

Persoonlijke begeleiding in Heerlen

Indien je de voorkeur geeft aan een andere benadering dan mediation tijdens de scheidingsprocedure, kan ik ook dienen als jouw advocaat. We zullen jouw persoonlijke voorkeuren bespreken, en ik zal contact opnemen met de advocaat van jouw partner. Als vFAS-advocaat streef ik er altijd naar om in eerste instantie gezamenlijk met de andere advocaat tot overeenstemming te komen. Vaak vindt er een gezamenlijke bespreking plaats, waarbij zowel beide advocaten als de betrokken partijen aanwezig zijn. Gedurende dit overleg zullen we zowel de juridische als emotionele implicaties van de echtscheiding bespreken, waarbij jouw belangen centraal blijven staan.

Indien we tot overeenstemming komen, zullen beide advocaten gezamenlijk het echtscheidingsconvenant (en eventueel het ouderschapsplan) opstellen. De rechtbankprocedure verloopt vervolgens volledig schriftelijk. Deze aanpak is niet alleen sneller, maar wordt vaak ook als aangenamer ervaren dan een procedure met tegenspraak, die vaak als een "vechtscheiding" wordt beleefd. In een tegenspraakprocedure worden veel documenten uitgewisseld door advocaten, en uiteindelijk moet de rechter een besluit nemen.

Klanten vertellen

review viVA Advocaten en Mediation

Vakkundigheid en betrouwbaar!

viVA Advocaten heeft mijn vertrouwen gewonnen door hun unieke aanpak. Tijdens mijn zaak voelde ik me begrepen en serieus genomen. Ze combineerden professionaliteit met een persoonlijke benadering, waardoor ik me op mijn gemak voelde. Hun toewijding aan kwaliteit en resultaat was duidelijk merkbaar. Dankzij hun inzet en expertise werd mijn zaak op een effectieve en rechtvaardige manier afgehandeld. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een betrokken advocatenkantoor.

Ons laatste nieuws

De laatste nieuwsfeitjes, publicaties en actualiteiten die jij moet weten!

Viva Advocatuur_Logo_DEF_Digitaal_Transparantt.png
bottom of page