top of page
viVA Advocaten en Mediation over ons

viVA Advocaten en Mediator

Met 18 jaar ervaring als echtscheidingsadvocaat hebben diverse aspecten van zulke zaken behandeld: van alimentatie tot woningwaarde, huwelijkse voorwaarden en vermogenskwesties. Veel van deze kwesties eindigen voor de rechter, inclusief bedrijfswaardering en kindgerelateerde regelingen. Hoewel veel zaken voor de rechter komen bij echtscheidingen of beëindiging van samenwoning, geloven wij in alternatieve benaderingen.

viVA La Vida - Leef het leven!

Het kan echt fijner en zonder ruzie. Het kan ook sneller en minder kostbaar. Daarom hebben wij onze praktijk viVA Advocaat en Mediator genoemd. De 'VA' staat voor de achternaam en 'viVA' symboliseert "VIVA La Vida", wat "Leef het leven" betekent. Vooral in een tijd waarin levenslange huwelijken niet meer vanzelfsprekend zijn en kortere relaties steeds gebruikelijker worden. Er is zeker een leven na een scheiding, maar dit wordt vaak verstoord door wederzijdse verwijten en langdurige juridische procedures bij rechtbanken en hoven. Wij gunnen jullie een zorgeloze toekomst en een positieve relatie met elkaar, maar op een andere manier. Er zijn tal van mogelijkheden beschikbaar.

Advocaten vrijheid

Over Fabiënne van Aken

Fabiënne van Aken

Welkom bij mijn gespecialiseerde kantoor in Sittard, met uitvalsbases in Limburg en West-Brabant. Sinds 2005 heb ik me volledig toegelegd op echtscheidingen, familierecht en erfrecht. Mijn naam is Fabiënne van Aken, en ik sta garant voor eerlijk advies en een praktische aanpak. 

Mijn passie voor familierecht begon tijdens mijn studie aan Maastricht University, en sindsdien ben ik gefocust op het begrijpen van de emotionele aspecten van echtscheidingen en het belang van kinderen in deze processen. Mijn doel is helder: het bieden van duidelijk juridisch advies, het erkennen van emoties en het maken van langdurige afspraken die voor iedereen helderheid verschaffen.

Ik geloof in een positieve benadering van echtscheidingen. Een benadering waarbij we streven naar oplossingen in plaats van problemen te vergroten. Mijn voldoening komt uit het creëren van ruimte voor relativering en zelfs momenten van lachen tijdens mediationtrajecten. Het is mijn doel dat mijn cliënten zich veilig voelen tijdens het afwikkelen van hun echtscheiding.

Als moeder van twee jongens deel ik niet alleen mijn juridische kennis, maar ook mijn ervaringen met co-ouderschap. Door mijn jarenlange ervaring bij de Rechtbank ben ik bekend met verschillende hulpverleningsmogelijkheden rond kind-problematiek na een echtscheiding. Ik sta klaar om deze kennis in te zetten, zowel tijdens mediation als in gerechtelijke procedures. Indien nodig verwijs ik graag naar gespecialiseerde hulpverleners uit mijn uitgebreide netwerk.

Over Cassandra Leeuw

Mijn naam is Cassandra Leeuw, 22 jaar, en ik ondersteun Fabiënne als student-stagiair bij viVA Advocatuur en Mediation. Ik heb mijn Bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Maastricht bijna afgerond en ik kijk enorm uit om mij verder te ontwikkelen binnen de advocatuur en het personen- en familierecht en erfrecht. Cliënten bevinden zich vaak in emotioneel beladen situaties, en het is essentieel om juridische bijstand te bieden met begrip voor de menselijke aspecten achter de juridische vraagstukken. Het vermogen om oplossingsgericht te denken en tegelijkertijd oog te hebben voor de persoonlijke behoeften van cliënten maakt dit rechtsgebied uitdagend en bevredigend. Het kunnen werken aan zaken die een directe impact hebben op het leven van verschillende partijen is wat mij inspireert om een carrière in de advocatuur na te streven, vandaar dat ik deze stage als een mooie kans beschouw.

Cassandra Leeuw

Dit zijn onze specialisaties

  • Specialist in echtscheidingsmediation en overlegscheidingen

  • Beëdigd advocaat sinds 2001

  • Lid van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) sinds 2001

  • Erkend familierecht specialist en mediator sinds 2008

  • Lid van de Nederlandse Vereniging Familie- en Erfrecht

  • Advocaten | Scheidingsmediators (vFAS) sinds 2008

  • Erkend erfrecht specialist sinds 2022

Advocaten en Mediation specialises
Erkend familierecht specialist Roermond
Erkend erfrecht specialist

Waarom een advocaat bij echtscheiding?

Als advocaat bij viVA Advocaten ben ik een toegewijde probleemoplosser, altijd op zoek naar passende oplossingen voor alle betrokken partijen. Mijn aanpak als advocaat en mediator bij viVA is volledig op maat gemaakt.

Het proces van scheiding is complex en vereist hoogwaardige begeleiding voor een goede afhandeling. Als advocaat en mediator bij viVA Advocaten beschik ik over uitgebreide juridische en financiële expertise, en ik ben tevens gericht op alle emotionele aspecten die een rol spelen. Ontdek in deze animatie hoe mijn aanpak als advocaat en mediator bij viVA Advocaten eruitziet.

Viva Advocatuur_Logo_DEF_Digitaal_Transparantt.png
bottom of page