top of page
arbeidsmediation

Arbeidsconflicten en herstel van werkrelaties

Vergelijkbaar met huwelijksrelaties, kunnen arbeidsrelaties verzanden door conflicten. Als advocaat arbeidsrecht/mediator bieden wij begeleiding bij het oplossen van arbeidsconflicten of het beëindigen van arbeidsrelaties op een voor beide partijen aanvaardbare wijze.

Herstel van werkrelaties zonder hoge kosten

Een arbeidsconflict kan een impasse veroorzaken in werkrelaties, vergelijkbaar met relaties in het huwelijk. Als advocaat arbeidsrecht/mediator staan wij klaar om dit conflict op te lossen of om de arbeidsrelatie op een aanvaardbare manier te beëindigen. Dit geldt ook bij ziekteverzuim of conflicten tussen werkgever en werknemer, waarbij vroege interventie volgens de Wet verbetering Poortwachter cruciaal is.

Arbeidsmediation is een effectieve en kostenefficiënte methode om arbeidsconflicten op te lossen, waarbij herstel van de werkrelatie centraal staat. Communicatieproblemen en emoties kunnen worden aangepakt, en gezamenlijke besprekingen leiden vaak tot herstel van de arbeidsrelatie.

arbeidsmediation specialist

Belangenbehartiging bij arbeids-conflicten door mediation

Of het nu gaat om ziekteverzuim, disfunctioneren, ontslagkwesties, of zelfs wanneer er sprake is van conflictsituaties tussen een werknemer en zijn leidinggevende, zijn wij beschikbaar om bij te staan in het vinden van passende afspraken. Het is niet ongebruikelijk dat een bedrijfsarts het aanbeveelt om mediation in te zetten, aangezien dit een cruciale stap kan zijn voor zowel werkgever als werknemer. Het vermijden van loonsancties en het voorkomen van onvoldoende inspanningen in het re-integratieproces zijn van groot belang. Mediation biedt een gestructureerde aanpak om deze uitdagingen aan te pakken en kan helpen bij het vinden van constructieve oplossingen die het welzijn van beide partijen waarborgen.

Waarom kiezen voor arbeidsmediation?

Arbeidsmediation biedt talrijke voordelen ten opzichte van juridische procedures. Door mediation wordt een gang naar de rechtbank vermeden, waar procedures niet alleen langdurig en kostbaar zijn, maar waar ook de escalatie van conflicten dreigt. Het vermijden van deze gang naar de rechtbank is slechts een van de vele voordelen. Zelfs als het vertrouwen tussen werkgever en werknemer niet hersteld kan worden, biedt mediation nog steeds mogelijkheden om het dienstverband op een respectvolle en wederzijds aanvaardbare wijze te beëindigen. De gemaakte afspraken worden zorgvuldig vastgelegd in een overeenkomst, wat niet alleen helderheid schept voor de toekomst, maar tevens zorgt voor een solide basis voor een duurzame oplossing van het conflict.

Viva Advocatuur_Logo_DEF_Digitaal_Transparantt.png
bottom of page