top of page
viVA Advocaten en Mediation Mediation

Mediation in Sittard

Verken de meerwaarde van mediation in Sittard. Als erkend Vfas-mediator en ervaren advocaat, begeleiden wij jullie door het proces, waarbij we zowel juridische als emotionele aspecten aanpakken. Bespaar tijd, geld en ontdek gezamenlijke oplossingen voor een soepele overgang.

Waarom kiezen voor Mediation?

Wij zijn jullie betrouwbare partner in het streven naar gezamenlijke overeenkomsten tijdens een scheiding. Als erkende Vfas-mediators zullen wij jullie door dit proces begeleiden. Naast onze rol als mediator zijn we tevens gespecialiseerde advocaten met diepgaande kennis van zowel de juridische als fiscale aspecten van scheidingen.

Waarom kiezen voor mediation in Sittard? Mediation biedt een gestructureerde en empathische aanpak om conflicten op te lossen. Door onze dubbele rol als advocaat-mediator kunnen wij niet alleen informeren over de juridische vraagstukken die aandacht verdienen, maar ook de mogelijke consequenties van jullie juridische keuzes verduidelijken. Wij staan klaar om met jullie te praten over de emotionele aspecten van het proces en de meest effectieve benadering hiervoor te bespreken.

Ons doel is om jullie beiden te ondersteunen en adviseren, altijd met jullie gezamenlijke belangen voorop. Kies voor mediation in Sittard en maak gebruik van professionele begeleiding die niet alleen juridische expertise biedt, maar ook aandacht heeft voor de menselijke aspecten van jullie scheiding.

mediator in Sittard

Van afspraken naar gerechtelijke uitspraak

Bij Mediation in Sittard begrijpen we dat een scheiding niet alleen juridische afspraken omvat, maar ook emotionele verwerking in verschillende fasen vereist. In de begeleiding ligt de focus niet alleen op het beëindigen van het huwelijk, maar ook op het herdefiniëren van ouderlijke communicatie. We helpen jullie bij het navigeren door deze nieuwe dynamiek en vinden samen constructieve manieren van interactie.

De gezamenlijke afspraken worden zorgvuldig vastgelegd in een gedetailleerd scheidingsconvenant, en voor ouders met kinderen stellen we een helder ouderschapsplan op. Als jullie ervoor kiezen, zullen wij als advocaat een gezamenlijk verzoekschrift opstellen. Hierin wordt precies beschreven wat is overeengekomen, en het wordt juridisch onderbouwd om aan de rechter voor te leggen. Zo wordt de gerechtelijke uitspraak een nauwkeurige weerspiegeling van jullie wensen.

Ons doel is een soepele overgang van afspraken naar een gerechtelijke uitspraak, waarbij we de belangen van beide partijen centraal stellen. Kies voor Mediation in Nederland en doorloop dit proces op een professionele en empathische wijze. Wij zijn werkzaam in SittardMaastrichtHeerlenKerkradeRoermondValkenburgEindhovenVenloTilburg Beek, Landgraaf, Echt, Weert​ en omliggende regio's in Limburg!

Bespaar tijd en kosten: Alles geregeld, zonder te vechten.

Tijdens het mediationproces zullen jullie onder onze begeleiding gezamenlijk afspraken maken. Omdat wij naar de wensen van jullie beiden luisteren, wordt er maatwerk geleverd. De oplossingen die voortkomen uit dit proces zullen voor jullie beiden acceptabel zijn. We kunnen afspraken maken die zowel op de korte als op de lange termijn werken. Aan de andere kant, als jullie beiden apart een advocaat kiezen voor een rechtbankprocedure, zal de uitspraak vrijwel nooit naar tevredenheid van jullie beiden zijn. Ook is een gerechtelijke uitspraak meestal slechts een oplossing voor dat specifieke moment.

Mediation is aanzienlijk sneller dan een echtscheidingsprocedure. Slechts enkele gesprekken zijn nodig om tot gezamenlijke afspraken te komen. Wij zullen alle benodigde documenten voor jullie indienen bij de rechtbank, en de zaak zal schriftelijk door de rechtbank worden afgehandeld. Een echtscheidingsprocedure neemt veel meer tijd in beslag, omdat de advocaten van beide partijen uitgebreide processtukken moeten indienen binnen door de rechtbank vastgestelde termijnen. Bovendien zijn er vaak meerdere zittingen nodig.

Jullie kunnen de kosten van de mediator delen.

De mediator werkt voor jullie beiden, waardoor er geen dubbele kosten ontstaan.

Persoonlijke begeleiding voor u!

Persoonlijke begeleiding in Sittard

Als het voor u uitdagend of minder wenselijk is om de scheidingsprocedure via mediation te doorlopen, kan ik ook optreden als uw advocaat. We bespreken uw voorkeuren en ik zal contact opnemen met de advocaat van uw partner. Als vFAS-advocaat streef ik er altijd naar om in eerste instantie samen met de andere advocaat tot overeenstemming te komen. Vaak vindt er een gezamenlijke bespreking plaats, waarbij beide advocaten en partijen aanwezig zijn. Tijdens dit overleg zullen we zowel de juridische als emotionele implicaties van de echtscheiding bespreken. Uw belangen blijven hierbij voor mij van essentieel belang.

Indien we overeenstemming bereiken, zullen beide advocaten in samenspraak het echtscheidingsconvenant (en eventueel het ouderschapsplan) opstellen. De rechtbankprocedure verloopt vervolgens volledig schriftelijk. Deze aanpak is niet alleen sneller, maar vaak ook aangenamer dan een procedure met tegenspraak, die vaak als een "vechtscheiding" wordt ervaren. Bij een tegenspraakprocedure worden veel documenten uitgewisseld door advocaten en moet de rechter uiteindelijk een besluit nemen.

Klanten vertellen

review viVA Advocaten en Mediation

Vakkundigheid en betrouwbaar!

viVA Advocaten heeft mijn vertrouwen gewonnen door hun unieke aanpak. Tijdens mijn zaak voelde ik me begrepen en serieus genomen. Ze combineerden professionaliteit met een persoonlijke benadering, waardoor ik me op mijn gemak voelde. Hun toewijding aan kwaliteit en resultaat was duidelijk merkbaar. Dankzij hun inzet en expertise werd mijn zaak op een effectieve en rechtvaardige manier afgehandeld. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een betrokken advocatenkantoor.

Ons laatste nieuws

De laatste nieuwsfeitjes, publicaties en actualiteiten die jij moet weten!

Viva Advocatuur_Logo_DEF_Digitaal_Transparantt.png
bottom of page