top of page
mediator 3.jpg

Letselschade advocaat in Roermond

Indien u letselschade oploopt door de fout van een ander, komt u mogelijk in aanmerking voor compensatie. Het is van vitaal belang om de juiste juridische ondersteuning in te schakelen, vooral als u zich in Roermond bevindt. Een letselschadeadvocaat in Roermond is hiervoor de aangewezen professional. Maar wat omvat precies het werk van een letselschadeadvocaat en wat zijn de kosten voor deze dienstverlening?

Meest voorkomende letselschades

accident.png

Letselschade in het verkeer

Verkeersongevallen vormen de meest voorkomende oorzaak van letselschade.

accident (1).png

Letselschade door een bedrijfsongeval

Voor het geval u letsel heeft opgelopen als gevolg van een bedrijfsongeval.

fracture.png

Letselschade door een medische fout

Kan een arts verantwoordelijk worden gehouden voor een onjuiste behandeling?

interaction.png

Letselschade door een dier

Als het dier niet aansprakelijk kan worden gesteld, blijft u dan met de schade zitten?

Er bestaan diverse vormen van letselschade, en wij zijn er om u te helpen. Neem gerust contact met ons op.

Wat is een letselschade advocaat?

Bij viVA Advocaten in Roermond staat een letselschadeadvocaat klaar om slachtoffers van letselschade bij te staan. Deze advocaat begeleidt het volledige proces, van het vaststellen van de aansprakelijkheid tot het verkrijgen van de uiteindelijke schadevergoeding waar u recht op heeft. Bovendien heeft de advocaat de bevoegdheid om, indien nodig, de zaak voor de rechter te brengen.

De taken van een letselschadeadvocaat in Roermond omvatten onder andere:

  • Het opstellen en verzenden van de aansprakelijkstelling.

  • Het in kaart brengen van de schadeposten.

  • Het berekenen van de schadevergoeding.

  • Het onderhandelen met de verzekeraar van de tegenpartij.

 

Bij viVA Advocaten in Roermond zal de letselschadeadvocaat pas stoppen met zijn werk wanneer de schadevergoeding door de tegenpartij aan u is overgemaakt.

Foto_128.jpg

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

Bij viVA Advocaten in Roermond staat een letselschadeadvocaat voor u klaar als u letsel heeft opgelopen door diverse omstandigheden, zoals bedrijfsongevallen, verkeersongevallen, valpartijen (door gebreken aan de weg of struikelen), letsel veroorzaakt door een ander, of door een dier. In deze gevallen kunt u zowel een letselschadespecialist als een letselschadeadvocaat raadplegen. Echter, wanneer u uw zaak voor de rechter wilt brengen, is het essentieel om een letselschadeadvocaat in te schakelen, aangezien een letselschadespecialist hiervoor niet bevoegd is.

De professionals van viVA Advocaten in Roermond zijn gecertificeerd bij het Nationaal Keurmerk Letselschade en staan klaar om u te assisteren bij uw zaak. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Wat moet er allemaal vergoed worden?

Arbeidsrecht is belangrijk en dat word hier besproken

Bij letselschade is de verantwoordelijke partij verplicht om zowel de werkelijk geleden als de toekomstige schade te vergoeden. De totale schadevergoeding omvat diverse schadeposten:

Smartengeld

Dit is een vergoeding voor het emotionele leed, de pijn en het lijden als gevolg van het letsel.

Verlies van zelfwerkzaamheid

Hierbij wordt compensatie geboden voor het verlies aan vermogen om dagelijkse activiteiten uit te voeren.

Materiële schade

Dit omvat herstel van financiële verliezen, zoals schade aan eigendommen, reparatiekosten of kosten voor vervanging.

Inkomensschade

Dit betreft compensatie voor verlies van inkomen als gevolg van arbeidsongeschiktheid, inclusief eventueel toekomstig inkomensverlies.

Medische kosten

Hieronder vallen alle medische uitgaven, inclusief ziekenhuisopnames, medicijnen, therapieën en revalidatiekosten.

Wettelijke rente

Dit is een vergoeding voor de vertraging in de betaling van de schadevergoeding volgens wettelijk vastgestelde rentetarieven.

Schakel de hulp in van viVA Advocaten in Roermond

Bij viVA Advocaten in Roermond begrijpen we hoe ingrijpend letselschade kan zijn, en daarom staan we klaar om u te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode. Onze ervaren letselschadeadvocaten zijn gespecialiseerd in het vertegenwoordigen van slachtoffers en het eisen van schadevergoeding voor letsel veroorzaakt door ongevallen, medische fouten of andere omstandigheden.

We begeleiden u door het gehele proces, van het vaststellen van de aansprakelijkheid tot het berekenen van de schadevergoeding waar u recht op heeft. Of het nu gaat om onderhandelingen met verzekeringsmaatschappijen of het voeren van een gerechtelijke procedure, wij zullen krachtig uw belangen verdedigen.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw letselschadezaak in Nederland te bespreken en ontdek hoe viVA Advocaten u kan helpen de vergoeding te verkrijgen die u verdient. Wij zijn werkzaam in Sittard, Maastricht, Heerlen, Kerkrade, Roermond, Valkenburg, Eindhoven, Venlo, Tilburg Weert en omliggende regio's in Limburg!

Ons laatste nieuws

De laatste nieuwsfeitjes, publicaties en actualiteiten die jij moet weten!

Viva Advocatuur_Logo_DEF_Digitaal_Transparantt.png
bottom of page