top of page
mediator 3.jpg

Letselschade advocaat in Kerkrade

Indien u letselschade oploopt door de fout van een ander, komt u mogelijk in aanmerking voor compensatie. Het is van cruciaal belang om de juiste juridische ondersteuning in te schakelen, vooral wanneer u zich in Kerkrade bevindt. Een letselschadeadvocaat in Kerkrade is de aangewezen professional voor deze zaak. Maar wat omvat het werk van een letselschadeadvocaat precies en wat zijn de kosten voor deze dienstverlening?

Meest voorkomende letselschades

accident.png

Letselschade in het verkeer

Verkeersongevallen vormen de meest voorkomende oorzaak van letselschade.

accident (1).png

Letselschade door een bedrijfsongeval

Voor het geval u letsel heeft opgelopen als gevolg van een bedrijfsongeval.

fracture.png

Letselschade door een medische fout

Kan een arts verantwoordelijk worden gehouden voor een onjuiste behandeling?

interaction.png

Letselschade door een dier

Als het dier niet aansprakelijk kan worden gesteld, blijft u dan met de schade zitten?

Er bestaan diverse vormen van letselschade, en wij zijn er om u te helpen. Neem gerust contact met ons op.

Wat is een letselschade advocaat?

Bij viVA Advocaten in Kerkrade staat een letselschadeadvocaat paraat om slachtoffers van letselschade bij te staan. Deze advocaat begeleidt het gehele proces, van het aansprakelijk stellen van de tegenpartij tot het verkrijgen van de rechtmatige schadevergoeding waar u recht op heeft. Bovendien heeft de advocaat de bevoegdheid om, indien nodig, de zaak voor de rechter te brengen.

De taken van een letselschadeadvocaat in Kerkrade omvatten onder andere:

  • Het opstellen en verzenden van de aansprakelijkstelling.

  • Het in kaart brengen van de schadeposten.

  • Het berekenen van de schadevergoeding.

  • Het onderhandelen met de verzekeraar van de tegenpartij.

 

Bij viVA Advocaten in Kerkrade blijft de letselschadeadvocaat betrokken totdat de schadevergoeding door de tegenpartij aan u is uitgekeerd.

Foto_128.jpg

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

Bij viVA Advocaten in Kerkrade staat een letselschadeadvocaat voor u klaar als u letsel heeft opgelopen door diverse omstandigheden, zoals bedrijfsongevallen, verkeersongevallen, valpartijen (door gebreken aan de weg of struikelen), letsel veroorzaakt door een ander, of door een dier. In deze gevallen kunt u zowel een letselschadespecialist als een letselschadeadvocaat raadplegen. Echter, indien u uw zaak voor de rechter wilt brengen, is het essentieel om een letselschadeadvocaat in te schakelen, omdat een letselschadespecialist hiervoor niet bevoegd is.

De professionals van viVA Advocaten in Kerkrade zijn gecertificeerd bij het Nationaal Keurmerk Letselschade en staan klaar om u te assisteren bij uw zaak. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Wat moet er allemaal vergoed worden?

Arbeidsrecht is belangrijk en dat word hier besproken

Bij letselschade is de partij die verantwoordelijk is, verplicht om zowel de werkelijk geleden als de nog te lijden schade te vergoeden. Deze totale schadevergoeding omvat diverse schadeposten:

Smartengeld

Dit betreft een vergoeding voor het emotionele leed, de pijn en het lijden veroorzaakt door het letsel.

Verlies van zelfwerkzaamheid

Hierbij wordt een vergoeding geboden voor het verlies aan vermogen om dagelijkse activiteiten uit te voeren.

Materiële schade

Dit omvat het herstel van financiële verliezen zoals schade aan eigendommen, kosten voor reparatie of vervanging.

Inkomensschade

Dit is een compensatie voor verlies van inkomen als gevolg van arbeidsongeschiktheid, inclusief eventueel toekomstig inkomensverlies.

Medische kosten

Hieronder vallen vergoedingen voor alle medische uitgaven, inclusief ziekenhuisopnames, medicijnen, therapieën en revalidatiekosten.

Wettelijke rente

Dit is een vergoeding voor de vertraging in de betaling van de schadevergoeding volgens de wettelijke rentetarieven.

Schakel de hulp in van viVA Advocaten in Kerkrade

Bij viVA Advocaten in Kerkrade begrijpen we hoe ingrijpend letselschade kan zijn, en daarom staan we paraat om u te ondersteunen in deze moeilijke tijd. Onze ervaren letselschadeadvocaten zijn gespecialiseerd in het vertegenwoordigen van slachtoffers en het eisen van schadevergoeding voor letsel veroorzaakt door ongevallen, medische fouten of andere omstandigheden.

We begeleiden u gedurende het hele proces, van het vaststellen van de aansprakelijkheid tot het berekenen van de schadevergoeding waar u recht op heeft. Of het nu gaat om onderhandelingen met verzekeringsmaatschappijen of het voeren van een gerechtelijke procedure, wij zullen krachtig uw belangen verdedigen.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw letselschadezaak in Nederland te bespreken en ontdek hoe viVA Advocaten u kan helpen de vergoeding te verkrijgen die u verdient. Wij zijn werkzaam in Sittard, Maastricht, Heerlen, Kerkrade, Roermond, Valkenburg, Eindhoven, Venlo, Tilburg Weert en omliggende regio's in Limburg!

Ons laatste nieuws

De laatste nieuwsfeitjes, publicaties en actualiteiten die jij moet weten!

Viva Advocatuur_Logo_DEF_Digitaal_Transparantt.png
bottom of page