top of page
mediator 3.jpg

Letselschade advocaat in Maastricht

Als u letsel oploopt als gevolg van de fout van een ander, kunt u mogelijk aanspraak maken op compensatie. Het is van essentieel belang om de juiste juridische ondersteuning in te schakelen om deze vergoeding te verkrijgen, vooral als u zich in Maastricht bevindt. Een letselschadeadvocaat in Maastricht is de aangewezen professional hiervoor. Maar wat houdt het werk van een letselschadeadvocaat precies in en wat zijn de kosten van deze dienstverlening?

Meest voorkomende letselschades

accident.png

Letselschade in het verkeer

Verkeersongevallen vormen de meest voorkomende oorzaak van letselschade.

accident (1).png

Letselschade door een bedrijfsongeval

Voor het geval u letsel heeft opgelopen als gevolg van een bedrijfsongeval.

fracture.png

Letselschade door een medische fout

Kan een arts verantwoordelijk worden gehouden voor een onjuiste behandeling?

interaction.png

Letselschade door een dier

Als het dier niet aansprakelijk kan worden gesteld, blijft u dan met de schade zitten?

Er bestaan diverse vormen van letselschade, en wij zijn er om u te helpen. Neem gerust contact met ons op.

Wat is een letselschade advocaat?

Bij viVA Advocaten in Maastricht staat een letselschadeadvocaat klaar om slachtoffers van letselschade bij te staan. Deze advocaat begeleidt het volledige proces, van het inroepen van de aansprakelijkheid van de tegenpartij tot het verkrijgen van de uiteindelijke schadevergoeding waar u recht op heeft. Bovendien heeft de advocaat de bevoegdheid om, indien nodig, de zaak voor de rechter te brengen.

 

De verantwoordelijkheden van een letselschadeadvocaat in Sittard omvatten onder andere:

  • Het opstellen en verzenden van de aansprakelijkstelling

  • Het in kaart brengen van de schadeposten

  • Het berekenen van de schadevergoeding

  • Het voeren van onderhandelingen met de verzekeraar van de tegenpartij

 

Bij viVA Advocaten in Maastricht gaat de letselschadeadvocaat door totdat de schadevergoeding door de tegenpartij aan u is betaald.

Foto_128.jpg

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

Bij viVA Advocaten in Maastricht kunt u een letselschadeadvocaat raadplegen als u letsel heeft opgelopen door verschillende omstandigheden, zoals bedrijfsongevallen, verkeersongevallen, valpartijen (veroorzaakt door gebreken aan de weg of struikelen), letsel veroorzaakt door anderen, of door dieren. In deze gevallen kunt u zowel een letselschadespecialist als een letselschadeadvocaat inschakelen. Echter, wanneer u uw zaak voor de rechter wilt brengen, is het noodzakelijk om een letselschadeadvocaat in te schakelen, aangezien een letselschadespecialist hiervoor niet bevoegd is.

 

De professionals van viVA Advocaten in Maastricht zijn gecertificeerd door het Nationaal Keurmerk Letselschade en staan klaar om u te helpen bij uw zaak. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Wat moet er allemaal vergoed worden?

Arbeidsrecht is belangrijk en dat word hier besproken

Bij letselschade is de verantwoordelijke partij verplicht om de daadwerkelijk geleden en nog te lijden schade te vergoeden. Deze schadevergoeding omvat diverse elementen, zoals:

Smartengeld

Dit is een vergoeding voor het emotionele leed, pijn en lijden als gevolg van het letsel.

Verlies van zelfwerkzaamheid

Hierbij gaat het om compensatie voor het verlies van vermogen om dagelijkse activiteiten uit te voeren.

Materiële schade

Dit omvat vergoedingen voor financiële verliezen, zoals schade aan eigendommen, kosten voor reparatie of vervanging.

Inkomensschade

Het betreft compensatie voor het verlies van inkomen als gevolg van arbeidsongeschiktheid, inclusief eventueel toekomstig inkomensverlies.

Medische kosten

Hieronder vallen alle medische uitgaven, inclusief kosten voor ziekenhuisopnames, medicijnen, therapieën en revalidatie.

Wettelijke rente

Dit is een vergoeding voor de vertraging in de betaling van de schadevergoeding, volgens de wettelijk vastgestelde rentetarieven.

Schakel de hulp in van viVA Advocaten in Maastricht

Bij viVA Advocaten in Maastricht begrijpen we hoe ingrijpend letselschade kan zijn, en daarom staan we klaar om u te ondersteunen in deze moeilijke periode. Onze ervaren letselschadeadvocaten zijn gespecialiseerd in het vertegenwoordigen van slachtoffers en het eisen van schadevergoeding voor letsel veroorzaakt door ongevallen, medische fouten of andere omstandigheden.

We begeleiden u door het hele proces, van het vaststellen van de aansprakelijkheid tot het berekenen van de schadevergoeding waar u recht op heeft. Of het nu gaat om onderhandelingen met verzekeringsmaatschappijen of het voeren van een rechtszaak, wij zullen krachtig uw belangen verdedigen.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw letselschadezaak in Nederland te bespreken en ontdek hoe viVA Advocaten u kan helpen de vergoeding te verkrijgen die u verdient. Wij zijn werkzaam in Sittard, Maastricht, Heerlen, Kerkrade, Roermond, Valkenburg, Eindhoven, Venlo, Tilburg Weert en omliggende regio's in Limburg!

Ons laatste nieuws

De laatste nieuwsfeitjes, publicaties en actualiteiten die jij moet weten!

Viva Advocatuur_Logo_DEF_Digitaal_Transparantt.png
bottom of page