top of page
mediator 3.jpg

Letselschade advocaat in Eindhoven

Als u letselschade oploopt door de fout van een ander, kunt u mogelijk aanspraak maken op compensatie. Het is van essentieel belang om de juiste juridische bijstand in te schakelen, vooral wanneer u zich in Eindhoven bevindt. Een letselschadeadvocaat in Eindhoven is hiervoor de aangewezen professional. Maar wat houdt precies het werk van een letselschadeadvocaat in en wat zijn de kosten voor deze dienstverlening?

Meest voorkomende letselschades

accident.png

Letselschade in het verkeer

Verkeersongevallen vormen de meest voorkomende oorzaak van letselschade.

accident (1).png

Letselschade door een bedrijfsongeval

Voor het geval u letsel heeft opgelopen als gevolg van een bedrijfsongeval.

fracture.png

Letselschade door een medische fout

Kan een arts verantwoordelijk worden gehouden voor een onjuiste behandeling?

interaction.png

Letselschade door een dier

Als het dier niet aansprakelijk kan worden gesteld, blijft u dan met de schade zitten?

Er bestaan diverse vormen van letselschade, en wij zijn er om u te helpen. Neem gerust contact met ons op.

Wat is een letselschade advocaat?

Bij viVA Advocaten in Eindhoven staat een letselschadeadvocaat klaar om slachtoffers van letselschade bij te staan. Deze advocaat begeleidt het volledige proces, van het aansprakelijk stellen van de tegenpartij tot het ontvangen van de uiteindelijke schadevergoeding waar u recht op heeft. Daarnaast heeft de advocaat de bevoegdheid om, indien nodig, de zaak voor de rechter te brengen.

De taken van een letselschadeadvocaat in Eindhoven omvatten onder andere:

  • Het opstellen en versturen van de aansprakelijkstelling.

  • Het in kaart brengen van de schadeposten.

  • Het berekenen van de schadevergoeding.

  • Het onderhandelen met de verzekeraar van de tegenpartij.

 

Bij viVA Advocaten in Eindhoven zal de letselschadeadvocaat pas stoppen met zijn werk wanneer de schadevergoeding door de tegenpartij aan u is overgemaakt.

Foto_128.jpg

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

Bij viVA Advocaten in Eindhoven kunt u een beroep doen op een letselschadeadvocaat als u letsel heeft opgelopen door verschillende omstandigheden, zoals bedrijfsongevallen, verkeersongevallen, valpartijen (door gebreken aan de weg of struikelen), letsel veroorzaakt door een ander, of door een dier. In dergelijke gevallen kunt u zowel een letselschadespecialist als een letselschadeadvocaat inschakelen. Echter, wanneer u uw zaak voor de rechter wilt brengen, is het essentieel om een letselschadeadvocaat in te schakelen, aangezien een letselschadespecialist hiervoor niet bevoegd is.

De professionals van viVA Advocaten in Eindhoven zijn gecertificeerd bij het Nationaal Keurmerk Letselschade en staan klaar om u te ondersteunen bij uw zaak. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Wat moet er allemaal vergoed worden?

Arbeidsrecht is belangrijk en dat word hier besproken

Wanneer iemand letselschade oploopt, is de verantwoordelijke partij verplicht om de werkelijk geleden en te lijden schade te vergoeden. Deze vergoeding omvat verschillende aspecten:

Smartengeld

Dit is een vergoeding voor het emotionele leed, de pijn en het lijden als gevolg van het letsel.

Verlies van zelfwerkzaamheid

Hiermee wordt het verlies aan vermogen om dagelijkse activiteiten uit te voeren gecompenseerd.

Materiële schade

Dit omvat het vergoeden van financiële verliezen, zoals schade aan eigendommen, reparatiekosten of kosten voor vervanging.

Inkomensschade

Dit is een vergoeding voor het verlies van inkomen als gevolg van arbeidsongeschiktheid, inclusief toekomstig inkomensverlies.

Medische kosten

Hieronder vallen alle medische uitgaven, zoals ziekenhuisopnames, medicijnen, therapieën en revalidatiekosten.

Wettelijke rente

Dit is een compensatie voor de vertraging in de betaling van de schadevergoeding volgens de wettelijke rentetarieven.

Schakel de hulp in van viVA Advocaten in Eindhoven

Bij viVA Advocaten in Eindhoven begrijpen we de verwoestende impact van letselschade en zijn we hier om u te ondersteunen tijdens deze uitdagende periode. Onze ervaren letselschadeadvocaten zijn gespecialiseerd in het vertegenwoordigen van slachtoffers en het eisen van schadevergoeding voor letsel dat is veroorzaakt door verschillende situaties, zoals ongevallen, medische fouten of andere omstandigheden.

Wij begeleiden u door het volledige proces, van het vaststellen van de aansprakelijkheid tot het berekenen van de schadevergoeding waar u recht op heeft. Of het nu gaat om onderhandelingen met verzekeringsmaatschappijen of het voeren van een rechtszaak, wij zullen krachtig uw belangen verdedigen.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw letselschadezaak in Sittard te bespreken en ontdek hoe viVA Advocaten u kan helpen de vergoeding te verkrijgen die u verdient. Wij zijn werkzaam in Sittard, Maastricht, Heerlen, Kerkrade, Roermond, Valkenburg, Eindhoven, Venlo, Tilburg en omliggende regio's in Limburg!

Ons laatste nieuws

De laatste nieuwsfeitjes, publicaties en actualiteiten die jij moet weten!

Viva Advocatuur_Logo_DEF_Digitaal_Transparantt.png
bottom of page