top of page
Foto_116_edited.jpg

Erfrecht specialisten in Sittard

Verken op maat gemaakt erfrechtadvies en mediation in Sittard. In nalatenschapskwesties kunnen conflicten tussen erfgenamen ingewikkeld worden. Wij bieden begeleiding en conflictbemiddeling, waarbij wij emotionele ruimte creëeren en juridische analyse toepas. Ons doel is het vinden van oplossingen die recht doen aan alle betrokken partijen voor een haalbare regeling.

De mogelijkheden wanneer u een erfenis krijgt

accept.png

 Zuiver aanvaarden

Als u de erfenis zuiver aanvaardt, erft u zowel de bezittingen als de schulden van de overledene. Of – als er meer erfgenamen zijn – een deel daarvan.

calculator.png

Beneficiair aanvaarden

Bij beneficiair aanvaarden voert u samen met een advocaat een vereffenings-procedure uit. Hierbij worden de schulden en bezittingen in kaart gebracht en verrekend.

file.png

Erfenis verwerpen

Besluit u om de erfenis te verwerpen? Dan heeft u geen recht meer op de nalatenschap. Om te verwerpen dient u een verklaring in bij de rechtbank.

Er bestaan diverse gevallen waarbij erfrecht ter sprake komt, wij zijn er om u te helpen. Neem gerust contact met ons op.

Harmonie zoeken na het overlijden

Wanneer erfgenamen betrokken zijn bij nalatenschapskwesties die leiden tot conflicten, zoals bij de vereffening van de nalatenschap of geschillen tussen de langstlevende en de (stief)kinderen, begrijpen wij dat deze situaties bijzonder moeilijk kunnen zijn. Denk aan meningsverschillen over het vruchtgebruik van de woning van de overledene. Het lijkt lastig om tot een consensus te komen, vooral door het aanwezige verdriet, waardoor een oplossing onbereikbaar lijkt. Wij staan klaar in Sittard om te voorkomen dat de kwestie escaleert. Als alle erfgenamen bereid zijn om te praten en tot een regeling te komen, biedt mediation een passende uitkomst. Er is ruimte voor emoties en een juridische analyse door de mediator. Oplossingen worden voorgesteld en de mediator luistert naar de belangen van alle partijen. Als onpartijdige bemiddelaars streven wij ernaar om partijen weer tot elkaar te brengen, wat bijzonder belangrijk is gezien de frequentie van geschillen binnen families.

​Het is tevens van essentieel belang om tijdig hulp in te schakelen. Mediation helpt om langdurige procedures te voorkomen. Als het vertrouwen kan worden hersteld en er weer open communicatie mogelijk is, kan een regeling worden getroffen. Deze regeling wordt vervolgens door de advocaat in een overeenkomst vastgelegd.

Erfrecht oplossingen op maat in Sittard

Netjes mijn erfenis regelen

Welkom bij viVA Advocaten in Sittard. Als ervaren professionals begrijpen wij de complexiteit van nalatenschapskwesties. Wij bieden deskundige begeleiding en mediation om conflicten tussen erfgenamen op te lossen. Of het nu gaat om de vereffening van de nalatenschap of geschillen tussen de langstlevende en de (stief)kinderen, wij staan klaar om te helpen.

 

Onze aanpak richt zich op het creëren van een veilige ruimte voor gesprekken, waarbij emoties worden erkend en juridische aspecten worden geanalyseerd. Door middel van mediation bieden wij een passende uitkomst waarbij oplossingen worden voorgesteld en de belangen van alle partijen worden gehoord. Als betrokken en onpartijdige bemiddelaars streven wij ernaar om partijen weer tot elkaar te brengen en conflicten binnen families op te lossen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijke aanpak van uw erfrechtkwesties in Sittard.

Schakel de hulp in van viVA Advocaten

Bij viVA Advocaten in Sittard staat een persoonlijke en resultaatgerichte benadering van elk erfrechtelijk probleem centraal. We luisteren aandachtig naar de behoeften en doelstellingen van onze cliënten en werken nauw met hen samen om op maat gemaakte strategieën te ontwikkelen die zijn afgestemd op hun specifieke situatie.

Onze advocaten streven naar een snelle en doeltreffende oplossing van erfrechtelijke zaken, met behoud van de hoogste normen van professionaliteit en ethiek. We streven ernaar om onze cliënten te voorzien van duidelijke en praktische juridische adviezen die hen in staat stellen weloverwogen beslissingen te nemen over hun erfrechtelijke kwesties.

Waarom kies je voor ons? 

  • Diepgaande expertise: Ons team van gespecialiseerde erfrechtenadvocaten beschikt over uitgebreide kennis en ervaring op dit gebied.

  • Persoonlijke benadering: We hechten waarde aan het opbouwen van sterke en duurzame relaties met onze cliënten, gebaseerd op vertrouwen, respect en open communicatie.

  • Resultaatgericht: We streven naar praktische en effectieve oplossingen die voldoen aan de behoeften en doelstellingen van onze cliënten.

  • Efficiëntie: We begrijpen dat erfrechten respectvol moeten worden opgelost. Daarom streven we naar een efficiënte afhandeling van zaken, zonder te boeten aan kwaliteit.

Kies viVA Advocaten in Sittard voor  uw erfrechtelijke kwesties en laat ons u helpen bij het beschermen van een rechtvaardige oplossing.

Erfrechtelijke zaken oplossen
Erfrecht advocaten

Erfrecht specialisten in Sittard

Als gespecialiseerd vFAS erfrechtadvocaten in Sittard zijn wij bevoegd om de rechter te verzoeken een beslissing te nemen over de nalatenschap. Echter, wanneer erfgenamen bereid zijn om gezamenlijk tot een regeling te komen, omarmen wij mediation als middel. Mocht dit echter niet leiden tot overeenstemming, dan rest ons het verzoek aan de rechter om de knoop door te hakken.

Onze expertise omvat verschillende aspecten, zoals de aanvaarding of verwerping van een nalatenschap, de volledige afwikkeling ervan, het beroep op de legitieme portie of wilsrecht, het herroepen van een boedelverdeling, de inbreng of uitbetaling van schenkingen, het ontslag van een executeur, de vernietiging van een testament en het toezicht op een executeur. Bij ons vind je de begeleiding en ondersteuning die nodig zijn om deze complexe zaken adequaat af te handelen in Sittard.

De aanpak van viVA Advocaten in Sittard

Ons ervaren team van erfrechtadvocaten in Sittard staat bekend om hun toewijding aan het beschermen van de rechten van erfgenamen. Of u nu te maken heeft met zuiver aanvaarden, beneficiair aanvaarden of het verwerpen van de erfenis, wij bieden deskundig advies en vertegenwoordiging om u in dit proces te ondersteunen.

Bij ons staat een persoonlijke aanpak centraal, waarbij we luisteren naar uw specifieke situatie en behoeften. Samen ontwikkelen we een strategie die is afgestemd op uw doelen, en streven we naar de best mogelijke uitkomst.

Onze prioriteit is het verschaffen van helderheid en ondersteuning gedurende het hele proces, zodat u met vertrouwen stappen kunt zetten richting een oplossing. Of u nu behoefte heeft aan juridisch advies, hulp bij onderhandelingen of juridische vertegenwoordiging in een rechtszaak, wij staan paraat om u te helpen.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw erfrechtelijke zaken in Sittard te bespreken en ontdek hoe viVA Advocaten u kan helpen de ondersteuning te verkrijgen die u verdient. Wij zijn werkzaam in NederlandSittard, Maastricht, Heerlen, Kerkrade, Roermond, Valkenburg, Eindhoven, Venlo, Tilburg, Weert en omliggende regio's in Limburg!

Ons laatste nieuws

De laatste nieuwsfeitjes, publicaties en actualiteiten die jij moet weten!

Viva Advocatuur_Logo_DEF_Digitaal_Transparantt.png
bottom of page