top of page
  • Writer's pictureviVA Advocaten

Veel stellen scheiden in januari... Waarom?!

Het nieuwe jaar is aangebroken, doordrenkt met de belofte van frisse starts en onontdekte kansen. Terwijl velen het begin van het jaar vieren met goede voornemens en hoopvolle vooruitzichten, brengt januari ook een opmerkelijk fenomeen met zich mee - een toename in echtscheidingen. Te midden van de feestvreugde verbergt zich een realiteit die viVA Advocaten & Mediation onderzoekt. Laten we duiken in de complexe dynamiek van de januaripiek in echtscheidingen en begrijpen waarom deze maand vaak een cruciaal keerpunt is voor vele stellen.


scheiden in januari

1. Feestdagen als evaluatieperiode:

Terwijl velen zich laten meeslepen door de feestelijkheden van december, fungeert deze maand vaak als een evaluatieperiode voor langdurige relaties. Stellen vermijden vaak een scheiding tijdens de feestdagen, uit angst voor het verpesten van de festiviteiten voor hun kinderen. De kerstvakantie markeert echter vaak het beslissende moment waarop stellen de knoop doorhakken.


2. Overmatige tijd samen:

De kerstperiode brengt vaak extra vrije dagen met zich mee, waarin gezinnen meer tijd met elkaar doorbrengen. Hoewel dit voor sommige stellen een zegen is, kan het voor anderen de druk vergroten. Deze toename in gezamenlijke tijd kan bestaande spanningen vergroten en sluimerende problemen aan de oppervlakte brengen.


3. Verhoogde verwachtingen:

De media beïnvloeden vaak onze perceptie van ideale feestdagen met gelukkige families en vreugdevolle bijeenkomsten. De kloof tussen deze geïdealiseerde beelden en de realiteit van een relatie kan tijdens de feestdagen scherper aanvoelen, wat kan leiden tot eenzaamheid en teleurstelling.


4. Januaridip en realiteitsbesef:

Na de festiviteiten volgt vaak een periode van januaridip. Terwijl de maandelijkse drukte afneemt, keert het dagelijkse leven terug. Deze overgang kan leiden tot realiteitsbesef, waardoor stellen zich bewust worden van onopgeloste problemen. Het besef van ongelukkige relaties kan resulteren in een verhoogde neiging tot scheiden.


5. Scheiden met viVA Advocaat & Mediation:

Als de gedachte aan scheiden opkomt, biedt viVA Advocaten & Mediation ondersteuning. Met online scheidingsmogelijkheden en ervaren mediators streven we naar duurzame oplossingen. Onze professionals staan klaar om te helpen bij het navigeren door deze emotionele en juridische reis.


Terwijl het nieuwe jaar de belofte van nieuwe kansen brengt, werpt het ook een licht op de complexiteit van menselijke relaties. De januaripiek in echtscheidingen herinnert ons eraan dat, te midden van vieringen, ook ruimte is voor reflectie en verandering. Bij viVA Advocaten & Mediation begrijpen we de nuances van relationele uitdagingen en streven we ernaar om onze cliënten te begeleiden naar evenwichtige en duurzame oplossingen in het nieuwe hoofdstuk dat voor hen ligt. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en een zorgvuldige benadering van jouw unieke situatie.

9 views

Comments


Viva Advocatuur_Logo_DEF_Digitaal_Transparantt.png
bottom of page