top of page
  • Writer's pictureviVA Advocaten

Uit elkaar gaan... Hoe pak je dat aan?

In de beginfase van een relatie lijkt de wereld te draaien om de ander. Je ziet je partner door een roze bril, gefocust op de positieve kanten. Samenwonen en trouwen volgen, maar naarmate de tijd verstrijkt, openbaart zich de complexiteit van elkaars ware aard. Relaties kennen hoogtes en laagtes, een natuurlijk fenomeen. Als de negatieve periodes echter de overhand nemen, ontstaat er twijfel over de geschiktheid van de relatie. Maar uit elkaar gaan... Hoe pakt je dat aan?


De moeilijke eerste stap

Als je besluit te scheiden, is de eerste stap cruciaal: het aan je partner vertellen. Bij viVA Advocaten & Mediation begrijpen we de gevoeligheid van dit moment. In dit artikel bieden we waardevol advies over hoe je deze uitdaging het beste kunt benaderen.


1. Voorbereiding is essentieel

Denk goed na over waar en wanneer je het gesprek wilt voeren. Vermijd het aankondigen van een scheiding tijdens een ruzie; dit kan de emoties verder verhitten. Als er kinderen zijn, zorg er dan voor dat zij niet getuige zijn van het gesprek.


2. Duidelijkheid als leidraad bij uit elkaar gaan

Het vertellen van je besluit is nooit gemakkelijk, maar helderheid is cruciaal. Vermijd vaagheden en wees direct, zodat er geen valse hoop ontstaat. Erken dat dit een pijnlijk proces is, maar voorkom onnodige confrontaties.


3. Spreek vanuit jezelf

Vermijd beschuldigingen en spreek vanuit je eigen gevoelens. Zeg bijvoorbeeld: "Ik voel dat we uit elkaar zijn gegroeid," in plaats van "Door jouw afwezigheid zijn we uit elkaar gegroeid." Deze aanpak bevordert begrip en helpt bij een meer vreedzame scheiding.


Hulp bij uit elkaar gaan

De weg naar scheiding met viVA Advocaten & Mediation

Bij viVA bieden we verschillende opties, waaronder online scheiden en mediation. Als samen goede afspraken maken lastig blijkt, staan onze mediators klaar om te assisteren. Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijk gesprek. Samen streven we naar de beste en meest duurzame oplossing voor jouw unieke situatie. Bij viVA, stap voor stap naar een nieuwe start.

15 views

Comments


Viva Advocatuur_Logo_DEF_Digitaal_Transparantt.png
bottom of page